Novost - Registracija gospodarstev z enim prašičempusjek web

Zaradi spremembe predpisov se ukinja izjema pri registraciji gospodarstev z enim prašičem. Vsa gospodarstva tudi tista, ki redijo enega prašiča, se morajo vpisati v evidenco imetnikov rejenih živali in registrirati gospodarstvo.

Vse informacije, v zvezi z oddajo kuponov ter novi zakonodaji ter registraciji, dobite v naši lekarniški poslovalnici (kjer urejamo tudi prihode in odhode) ali pa na telefonski številki 08 20 57 155.

Registracija gospodarstev z enim prašičem

Registracija gospodarstva z enim prašičem – uporabniška navodila

Obvestilo - Registracija gospodarstev z enim prašičem

 


Označkuzek webitev psa

Kot določa Zakon o zaščiti živali je v Sloveniji obvezna registracija psa. Pes mora biti označen preden dopolni tri mesece starosti in/ali preden zamenja lastnika. Registracija pomeni označitev psa z mikročipom, izdajo potnega lista za hišne živali in vpis podatkov v Centralni register psov (CRPsi). Mikročip je nekaj milimetrov velika identifikacijska oznaka, ki jo veterinar s hitrim, cepljenju podobnim postopkom vstavi pod kožo psa, številko mikročipa pa zabeleži v potni list in CRPsi. Številko je mogoče odčitati s posebnim čitalcem. Poleg mikročipa se psu izda potni list za hišne živali. To je dokument, v katerem so vpisani podatki o psu in o njegovem lastništvu. Vanj se vpisujejo tudi opravljena cepljenja. Evropski potni list za hišne živali je enotnega izgleda in velja v vseh državah članicah Evropske unije. V njem zapisani podatki pa se morajo ujemati s tistimi, ki so zabeleženi v CRPsi.

 


konjicek web

Označitev kopitarja

Označitev kopitarja je izdaja identifikacijskega dokumenta (ID) ali potrdila o istovetnosti za kopitarje (PI).Za pridobitev dokumentov mora imetnik vložiti vlogo. Vlogo mora imetnik vložiti  pri izdajatelju identifikacijskih dokumentov najpozneje do 30. dneva starosti žrebeta. Vsebovati mora podatke o žrebetu (ime, spol, datum rojstva, država rojstva, osnovna barva dlake in podatke o starših), podatki o lastništvu, lokaciji, kontaktne podatke ter podpis imetnika.

Kako zaprosite za označitev žrebeta?

  1. Registrirani kopitarji (tisti, ki so vpisani v rodovniško knjigo): vloga se odda tako, da pošljete obrazec Poročilo o žrebitvi, ki je sestavni del Potrdila o pripustu kobile.
  2. Kopitarji za rejo in rabo (osli, mule, mezgi ter nerodovniški konji in križanci): vlogo lahko oddate preko portala VOLOS – pri oddaji vloge izberete veterinarsko organizacijo oz. veterinarja, ki ga želite, da vam označi kopitarja. Lahko pa podpisano vlogo prinesete v našo poslovalnico. Mi smo dolžni vlogo vnesti v 7 dneh od prejema.

Naša veterinarska ambulanta ima dva preglednika oz. veterinarja, ki sta pristojna za označevanje kopitarjev za rejo in rabo. Dogovorite se z njima za datum označitve, ki naj bi bil v približno 120 dneh od datuma prejema vloge za označitev.Stroške označitve kopitarja krije imetnik.

Kopitar se smatra za označenega, ko je izdan ID. Žrebeta morajo biti označena najpozneje do 12 meseca starosti. Če kopitar ni označen do svojega 12 meseca starosti, kopitar ni več namenjen za prehrano ljudi.

Za vse dodatne informacije v zvezi z označitvijo kopitarjev se obrnite na naša preglednika - Aleš Činkole in Katarina Ponikvar

VLOGA ZA IDENTIFIKACIJO KOPITARJA ZA REJO IN RABO


telicek web

Označitev govedi

Kot pooblaščena veterinarska organizacija smo pristojni za:

Označevanje, prenos podatkov v centralni register ter registracijo premikov živali na drugo lokacijo.

Novorojena teleta morajo biti označena čimprej po rojstvu, najpozneje pa do starosti 20 dni, premik živali na drugo lokacijo pa sporočen najpozneje v 7 dneh po dogodku.

Sprejemamo in urejamo pravilno izpolnjene kartončke za registracijo premikov živali - ODHOD, PRIHOD. Kartončke lahko oddate pri naših veterinarjih ali pa jih dostavite v našo poslovalnico na Markljevo 2a.

© 2023 aplusvet.si. Vse pravice pridržane.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje.
Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.